Npower past questions and answers for Batch C npwr 2020

Npower past questions and answers for Batch C npwr 2020 Many people have been asking me for the Npower past questions and answers and i promised to dish them out to you all when it became available. Now, i am going to fulfill my promise. These past questions below will give you an fore closure into the possible questions to be expected for the main Npower assessment Test. After being shortlisted and sent an email to confirm your shortlistment , All shortlisted candidate will partake in this assessment test.

The release of the past Npower assessment test question and answers are to help you prepare adequately for the forthcoming N-Power test. For you to start benefiting from the Npower Program as you wish to, you must have performed well in your assessment test.

Study the following questions below well, and score yourself as well.

RELATED POST: Free Npower Batch C recruitment Past Questions and Answers 2020

Below is the npower npwr assessment past questions samples and answers

1.Which is the smallest fraction among the following?
Select one:
A. 3/4;
B. 6/7
C. 1/2
D. 6/5
Answer: C (1/2)

2.How did you do in the test? Not so well. I______much better but I misread the directions for writing.

A. Will have done
B. Can have done
C. Must have done
D. May have done
E. Could have done
Answer: E

3.The Capital of Lagos State is_____

A. Bariga
B. Isale-Eko
C. Eko
D. Ikeja
E. Ikorodu
Answer : D

4.If the day after tomorrow is Sunday,what was it yesterday?

A. Monday
B. Tuesday
C. Friday
D. Saturday.
Answer: C

5.Amaka was the cynosure of all eyes at the party. This means that__________

A. She attracted everybody’s attention
B. Everybody was surprised that she attended the party
C. None of the options
D. Everybody looked down at her
E. She was notorious for her behaviour
Answer : A

6.Who is the current Governor of the Central Bank of Nigeria
A. Alhaji Mai Borno
B. Sanusi Lamido Sanusi
C. Godwin Emefiele
D. Adamu Chiroma
E. Charles Soludo.
Answer: C

7.In words number 14 can be written as_________

A. Forteen. B. Fourteen c. Fortin. d. Fourtin.
Answer : B

8. [Choose the one that is most nearly opposite in meaning to the uppercase word.] Few people prefer the RURAL to the ______ areas:
a. Urban b. Modern c. Pastoral d. Central e. Rustic
Answer : A

9. A piece of land completely surrounded by water is known as_________:
a. A platform b. A lagoon c. A lake d. An island e. None of the options
Answer : D

10. Bose shouldn’t have interrupted the teacher, _________?:
a. Could she b. Didn’t she c. Should she d. Did she e. Can she
Answer: C

11. Are you willing to be deployed to a rural area?:
a. YES b. NO

12. At this time, do you have any computer programming or software development skills?: a. YES b. NO

13. At this time, which one or a combination of these devices do you own: or more:
a. Smartphone (mobile phones with Internet capabilities) b. Laptop c. Tablet

14. Do you have any physical disability?:
a. Yes b. No

15. Gender?Select one:
a. Female b. Male

16. Which of these classifications and/ or post-graduate degrees apply to you?:
a. 3rd Class / Pass
b. 1st Class / Distinction and Masters
c. 2nd Class Lower / Lower Credit + PGD
d. 1st Class / Distinction
e. 3rd Class /Pass + PGD
f. 2nd Class Upper / Upper Credit
g. 2nd Class Upper / Upper Credit + PGD
h. 3rd Class / Pass + Masters
i. 2nd Class Lower / Lower Credit
j. 2nd Class Lower / Lower Credit + Masters
k. 2nd Class Upper / Upper Credit + Masters
l. 1st Class / Distinction and PGD

17. What is your current employment status?:
a. Full-time b. Part-time c. Freelance d. Unemployed

18. A car travels at xkm per hour for 1 hour at ykm per hour for 2 hours. Find its average speed.
(a) 2x+2ykmh-1/3
(b) x+ ykmh-1/3
(c) x+2 ykmh-1
(d) 2x+ ykmh-1/3
Answer: C

19. The ages of three men are in the ratio 3:4:5. If the difference between the ages of the oldest and youngest is 18 years, find the sum of the ages of the three men.
(a) 45 years
(b) 72 years
(c) 108 years
(d) 216 years
Answer: C

20. A bicycle wheel of radius 42cm is rolled over a distance of 66m. How many revolutions does it make?[Take π=22/7] (a) 2.5
(b) 5
(c) 25
(d) 50
Answer: C

21. In a bag of oranges, the ratio of the good ones to the bad ones is 5:4. If the number of bad ones in the bag is 36, how many oranges are there altogether?
(a) 81 (b) 72 (c) 54 (d) 45

Answer: A

22. A man is four times as old as his son. The difference between their ages is 36. Find the sum of their ages.
(a) 45 years
(b) 48 years
(c) 60 years
(d) 74 years

Answer: C

23. If 4m+3n = 5, find the ratio m:n 4m-3n 3
(a) 7:4
(b) 4:3
(c) 3:4
(d) 4:7
Answer: A

24. 2x : (x+1) =3:2, what is the value of x?
(a) ½ (b) 1 (c) 1½ (d) 3

Answer: D

25. The ratio of the number of men to the number of women in a 20 member committee is 3:1. How many women must be added to the 20 member committee so as to make the ratio of men to women 3:2?
(a) 2 (b) 5 (c) 7 (d) 9
Answer: B.

26. What is the probability of having an odd number in a single toss of a fair die?
(a) 1/6(b) 1/3(c) ½(d) 2/3
Answer: C

Use this question to answer number 27 and 28.

The surname of 40 children in a class was arranged in alphabetical order, 16 of the surnames begin with O and 9 of the surnames begins with A. 14 letters of the alphabet do not appear as the first letter of a surname.

27. What is the probability that the surname of a child picked at random from the class begins with either O and A?
(a) 5/8 (b) 7/8 (c) 9/16 (d) 14/25
Answer: A

28. If more than one surname begins with a letter besides A and O, how many surnames begin with the letter?
(a) 2 (b) 3 (c) 4 (d) 6
Answer: B

RELATED POST: NDLEA Recruitment 2020 Login and Registration Portal apply here

29. Have you moved into your new house yet? Not yet. The rooms________.
(a) is being painted
(b) None of the options
(c) is painted
(d) are painted
(e) are being painted
Answer: E

30. The closest government to the people is_______
(a) Federal Government
(b) United Nation
(c) local government
(d) Ward Government
(e) State Government
Answer: C

31.Brazil is a country in
(b) America
(c) Africa
(d) Europe
(e) Asia
Answer: A

32. A reflex angle is______
(a) greater than 90 and less than
(b) degrees.
(c) 160 degrees.
(d) less than 45 degrees.
(e) less than 90 degrees
Answer: B

33.What should i ask my mother ?
A. Ask her when will be ready the food
B. Ask her when will be the food ready
C. Ask her when the food will be ready
D. Ask her when the food ready be
Answer: C

34. What _ was your favourite food as a child?
A. Will
B. Would
C. Where
D. Was
Answer: D

35. “Those shopping bags really look heavy. _ carry one for you? ‘That’s very kind of you’
A. Will i
B. Do i have
C. Shall i
D. Do i
Answer: C

36. Nigeria became a republic in _
A. 1st October, 1960
B. 1st October, 1961
C. 1st October, 1962
D. 1st October, 1963
Answer: D

37. Nigeria is named after a
A. River
B. Lake
C. Mountain
D. People
Answer: A

38. Nigeria’s governmental constitution is chiefly based on that of the
A. USA
B. UK
C. EU
D. Netherlands
Answer : A

39. Nigeria is divided into how many geopolitical zones
A. 4
B. 5
C. 6
D. 8
Answer: C

40. The file belongs to Mr Bobo, give it to _
A. It
B. She
C. Him
D. He
Answer: C

If you need more past questions please leave a comment below and we shall send it to you, don’t forget to tell us if it’s nteach or nagro past questions you want.

RELATED POST: Teach for Nigeria TFN is Currently Recruiting Qualified Teachers apply here

 

About Victoria

Check Also

TotalSecure job Recruitment IT Operations Manager 2020/2021

TotalSecure job Recruitment IT Operations Manager 2020/2021

TotalSecure job Recruitment IT Operations Manager 2020/2021 Total Secure is recruiting to fill the Vacant space …

82 comments

  1. Ifeyinwa Ibeakuzie

    Pls I need N teach thanks God bless you

  2. pls i need n creative past questions thanks

  3. Thanks

  4. Please mine is N-teach how can i get it 08063896430

  5. Alaofin Adeyinka Loveth

    Pls I need N-Agro past questions. May God perfect all that concerns you I pray.

  6. I need N- BUILD PAST QUESTION

  7. Pls I need nteach tanx and God bless

  8. Thanks, please I need teach N agro thanks

  9. Pls I need n teach,tnks

  10. Please I need past questions for Nteach

  11. Pls i need past questions for Nhealth

  12. Pls, I need N-teach past questions and answers.

  13. Please, am in need of N-teach past question and answer. 07039335888 thanks

  14. I need teach past question

  15. Falude Mobolaji

    Tnx, the questions are helpful. Pls I need more for N teach specifically. Tnx

  16. Blissidora Akpana

    Please i need N-power Creative

  17. Abdulwasiu Abdurrhman o

    I need the npower past questions, please. And this is my email = [email protected]

  18. I need past questions for NHealth

  19. Please send Nhealth past questions to me.

  20. Please send me agro

  21. Ayakurai Frank Deinmene

    Please i need N-teach

  22. Please I need for n teach

  23. pls I need N health o

  24. Thanks pls i need n teach quastion paper

  25. Edith Nneka Nwome

    Thanks so much dear pls I need more questions and answers for Teach

  26. Past question for N-agro

  27. I need to know when the Npower screening test will commence, and what are the requirements needed in the screening

  28. Gambo Filafa Dogo

    pls I need a N-health

  29. Please I need n-health past questions

  30. I need N-teach past question

  31. Akindele Afolashade

    Please, I need Npower teach past question. Thanks in advance

  32. Pls I need nteach

  33. Ogunyemi Emmanuel

    I need a comprehensive past question on N-health

  34. Please I need nagro past questions

  35. Thanks soo much more grace to ur able pls I need past questions for agro

  36. Please i need it for nteach

  37. Please i need Nteach past questions and answers

  38. Please kindly send me NTeach : question and answer

  39. Please I need the N-Agro: question & answer

  40. Please I need n-agro past question an answer please

  41. Nyom Moses Zuanen

    Please I need N-B past question and answer please July 2020

  42. Okewale Oluwanbo

    I need N build past questions. Thanks in anticipation for ur response

  43. Please i need N-teach past question papers

  44. Nteach

  45. Pleamarse i need past question on creative

  46. Please I need past question on creative

  47. Please I need the Npower past question and answer for N-Teach program

  48. Abdulaziz Abdulganiyu

    Please I need Npower past question and answers for N- Agro program.

  49. Ofodile Peter ekene

    I need more question on N teach

  50. Pl help me with past question for Ntech Or does it mean that all Npower Question are the same?

  51. Plz l need more question on N teach

  52. I must confess this article was really helpful

  53. I need ntech pls 08089845133

  54. I need the past question for nteach.

  55. I need the past questions for nteach.Thanks

  56. So interesting

  57. I need past question for N-health plz

  58. I need past questions for agro

  59. Please I need past question for N-agro

  60. Ezeh Divine Chinedu

    Pls am in dire need of N-agro past questions!
    ASAP me 09036445162

    Thanks in anticipation…

  61. I need past questions n agro, my mail is [email protected] thanks

  62. Please I need nteach past questions

  63. Please I need NTeach past questions and answers. Thanksgivings

  64. I need NTeach past Question and answer.Thanks

  65. I need n-tech past questions and answers. Thanks

  66. Thanks for the past questions and answers. Please send me past questions on N. Health

  67. Please I need Nteach,thanks

  68. Please i need the past questions and answers on n health. Thanks

  69. Please I need ntech past question, my WhatsApp number 08032726518

  70. Please I need Nteach past questions and answers. Whatsapp 08107400791.

  71. Thank you for the good contribution to us. plz I need N-teach past question papers And answer. My whatsapp number is 08067243602. Thank you and God bless you.

  72. Onyemene Ogadimma. O.

    Please I applied for N Teach thanks

  73. Okpara nnenna esther

    Pls I need it oo, n agro dear

  74. Pls I need N teach past questions paper.God bless us

  75. I need that of n- build past questions and answers

Leave a Reply

%d bloggers like this: